Wat is kraken?

Kraken is een klaverjas variant. Er wordt in tegenstelling tot bij klaverjassen geen 16 spellen gespeeld er wordt tot de 250 punten gespeeld. Verder bestaat het fenomeen roem op de hand. Het grootste verschil is de mogelijkheid om te ‘kraken’, als een speler de tegenpartij kraakt dan beweert hij dat de tegenpartij ‘nat’ zal gaan ofwel minder punten haalt dan de partij die kraakt. Als dit ‘kraken’ lukt dan krijgt de partij die kraakt 32 punten + alle roem bij kraken op schoppen of overkraken wordt dit 32 punten plus de roem.

Waarom dit spel?

Het spel is nog niet gemaakt voor de computer, verder had het beste klaverjas programma Asklaver door Folkert Alberts geen mogelijkheid om te kraken.

Hoelang heeft het geduurd?

Ik ben er in September 1998 aan begonnen en tot heden (januari 2003) werk ik er aan. (ik ontwikkel in mijn vrije tijd, daarom duurt het ook zo lang).

Waarmee is het gemaakt?

Het programma is geschreven met Delphi 4-7. Het programma telt inmiddels +- 9000 regels code

Wat kost het?

Niets, het is gratis maar een donatie van 10,- Euro of meer zou ik wel waarderen als je het spel veel gaat spelen.

Hoe te betalen?

ALs u het programma langer wilt gebruiken en u denk dat het 10 Euro waard is (of meer) (dat is hetzelfde als 3 bier in een cafe) dan kunt u dit overmaken op de volgende rekeningen. (hoe veel lol heb je aan 3 bier, 2 uur misschien?).

rekeningnummer: 5514253 t.a.v. B de Lange in Eindhoven

of

bankrekening: 43.05.60.583 t.a.v. B de Lange te eindhoven

Vermeld in het mededelingen vakje je naam en Emailadres.

Je wordt dan tevens geregistreerd en krijgt de laatste informatie over het kraakprogramma per e-mail toegezonden.

Wanneer is het klaar?

Dit programma zal nooit klaar zijn. Het zal wel steeds beter worden. Er is nu een versie die stabiel is en goed werkt. Er zijn nog diverse andere opties bij te bedenken. De grootste inspanning zal in de A.I. engine Dr. Soplades gestoken worden. Om Dr. Soplades zo slim mogelijk te maken moet nog veel werk verricht worden.

Uitproberen?

Je wilt het programma uitproberen en gebruiken? dat kan ga dan direct naar de download pagina

Commentaar op het spel?

Mail me barend@kraakspel.nl dan gerust met alle klachten op en aanmerkingen. Ik zal ze goed bekijken en een reactie terugsturen.